Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Την Τρίτη 18/12/2012 και ώρα 18.00, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Η Φάρμα Του Διαδικτύου" (Εκδ. Β.Σαμαρά-Γ.Κορμά) που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου  (Αθ.Διάκου) με καλεσμένο τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Γιώργο Κορμά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο :

"Η Φάρμα του Διαδικτύου", Βερόνικα Σαμαρά – Γεώργιος Κορμάς
Το πρώτο παιδικό βιβλίο της Βερόνικας Σαμαρά και του Γιώργου Κορμά με τίτλο «Η Φάρμα του Διαδικτύου» απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, με στόχο να τα μυήσει στους βασικούς κανόνες χρήσης του Διαδικτύου από μικρή ηλικία.
Μέσα από πέντε χαρούμενες ιστορίες που διαδραματίζονται σε μια φάρμα ζώων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα εξής σημαντικά θέματα σε σχέση με την πλοήγηση στους διαδικτυακούς κόσμους:
αποφυγή επικοινωνίας με αγνώστους,
προστασία προσωπικών δεδομένων,
ανάπτυξη της κριτικής σκέψης γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών,
σεβασμός στην ιδιωτική ζωή τρίτων,
παρενόχληση και γελοιοποίηση στο Διαδίκτυο,
ηθική και υπεύθυνη χρήση του Διαδικτύου.
Οι ήρωες της φάρμας είναι δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη, που μαζί με τον σκύλο τους τον Ηρακλή, είναι οι προστάτες της φάρμας. Ως σύμμαχό τους έχουν τη Βάγια την κουκουβάγια, σοφή σύμβουλο και οδηγό. Τα παιδιά αναλαμβάνουν τον ρόλο των γονέων, ο Ηρακλής τον ρόλο του έμπιστου φίλου της οικογένειας που γνωρίζει τι είναι πρέπον και τι όχι στο Διαδίκτυο, προστατεύοντας έτσι, όποτε χρειαστεί, τους ανήλικους χρήστες, η δε σοφή κουκουβάγια αναλαμβάνει τον ρόλο του εκπαιδευτικού που μπορεί να οδηγήσει με το δικό του τρόπο τα παιδιά στην πρόσληψη της σωστής γνώσης και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.
Το βιβλίο απευθύνεται όμως και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προτρέποντάς τους να διαβάσουν τις ιστορίες αυτές μαζί με τα παιδιά, και να συζητήσουν στη συνέχεια για τα ζητήματα που αναδεικνύονται. Έτσι, θα αφυπνίσουν τη σκέψη τους και θα οξύνουν την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν αντίστοιχα ζητήματα στις δικές τους διαδικτυακές αναζητήσεις, τώρα και στο μέλλον. Σε αυτό βοηθάει η ενότητα «Για να δούμε τι μάθαμε από την ιστορίας μας» στο τέλος κάθε ιστορίας.
Οι συγγραφείς:
-          Δρ. Βερόνικα Σαμαρά – Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr
-          Γιώργος Κορμάς – Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου / Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου