Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΣΕ 860 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΣΕ 860 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πρόνοια για τη χορήγηση δωρεάν πρωινού (ένα σάντουιτς ή μια τυρόπιτα) σε 860 μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης που βιώνουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αναλαμβάνει και φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. 
Κατά την περσινή χρονιά, το πρόγραμμα περιλάμβανε 600 μαθητές, ωστόσο φέτος ο αριθμός των μαθητών διευρύνθηκε στους 860, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης, στην εισήγησή του κατά τη χθεσινή (Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012) 29η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι «με το πρόγραμμα αυτό, ως Δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθούμε να στήσουμε μια κοινωνική δομή για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαία καθώς έρχεται να συνδράμει οικογένειες και γονείς σε μια εποχή κρίσης και έντονων οικονομικών προβλημάτων.

Η δωρεάν διανομή πρωινού, αρχικά κατά το 2012, υλοποιήθηκε σε 50 σχολεία και των δύο βαθμίδων σε συνεργασία με τα κυλικεία των σχολείων αυτών με μια πίστωση της τάξης των 32.000 ευρώ από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Φέτος που στο πρόγραμμα συμμετέχουν 54 σχολεία και η διανομή κολατσιού θα γίνεται σε ακόμη περισσότερους μαθητές το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε πίστωση 45.000 ευρώ. Το κολατσιό θα διατίθεται όχι πλέον σε συνεργασία με τα σχολικά κυλικεία αλλά μέσω εταιρίας catering η οποία ανέλαβε τη διανομή κατόπιν διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, είπε ότι πρόκειται να συναντηθεί άμεσα με τους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τρόπος παροχής του κολατσιού στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου