Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης-Λαμπράκη και Κλεάνθους 57,Τούμπα, έναντι Γηπέδου ΠΑΟΚΟ κύκλος δράσεων και εκδηλώσεων  του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης
 συνεχίζεται με δημιουργικά κυριακάτικα πρωινά,
στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης,
Γρηγορίου Λαμπράκη και Κλεάνθους 57, στην Τούμπα,
Δηλώσεις συμμετοχής: 2310913047, καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή: 9.00΄ – 13.00΄

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Κάθε Κυριακή πρωί 11.00 – 13.00,
Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών

Κυριακή 10 Μαρτίου«Πετάει ο Γάιδαρος;», Κατερίνα Τζαβάρα – Ζένια Μπαγιώκη, εκδ. ΔΙΑΠΛΟΥΣ
«Τι γίνεται όταν ένας γάιδαρος θέλει να γίνει τραγουδιστής και μετά αλεξιπτωτιστής;»
Η Κατερίνα  και η  Ζένια  έγραψαν μια αστεία ιστορία και θα την διηγηθούν με θέατρο, παιχνίδι, μουσική και χορό σε ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα!!! Εορταστικό πολυθεματικό πρόγραμμα με κύριο άξονα την Αποκριά .
                                                                                                                                                                     
Κυριακή 24 Μαρτίου: «με πινέλα και μπογιές φτιάχνω έργα όσα θες…» ,
Εργαστήρι τέχνης για παιδιά  με  χρώματα, πινέλα και πολύ φαντασίαΤεχνοτροπίες και συμβολισμοί συνθέτουν το «ταξίδι» των μικρών ζωγράφων μαςπαίζουν με τα χρώματα και δημιουργούν δικά τους αριστουργήματα. 

Κυριακή 7 Απριλίου: «Ταξίδια μαγικά με παραμύθια αγκαλιά….»
 2 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα βιβλίου… το ταξίδι για την Παραμυθούπολη ξεκίνησε!!!! η  μαγική βαλίτσα ανοίγει και μας ταξιδεύει σε κόσμους φανταστικούς με τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ακούμε,  παίζουμε, δημιουργούμε και ζωγραφίζουμε το δικό μας παραμύθι. 

Κυριακή 28 Απριλίου: «Πάσχα το τερπνόν… Πάσχα Ελληνικόν»,
Έργα εμπνευσμένα από το Θείο Δράμα και τη λυτρωτική Ανάσταση τα έργα των ζωγράφων μας. Οι μικροί μας φίλοι  μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια  γνωρίζουν τα έργα των ζωγράφων,  μελετούν τη ζωή και το έργο τους. Αναβιώνουν ήθη και έθιμα του λαού μας και προετοιμάζονται για το Πάσχα  τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου  και δημιουργώντας πρωτότυπες ανοιξιάτικες κατασκευές,


Κυριακή 12 Μαΐου:   «Μια μαμά σαν τη δική μου», Γεωργία Λάττα, εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ
Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη Μητέρα και στην Αγάπη. Οι σελίδες του βιβλίου ζωντανεύουν, νοερά μας ταξιδεύουν, παίζουν με τη φαντασία  και γεμίζουν  συναισθήματα  την παιδική ψυχή .  Μουσικοκινητικά και θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δημιουργίες και κατασκευές ολοκληρώνουν το πρόγραμμα. Οι μικροί μας φίλοι φτιάχνουν για τη μητέρα με πολύ αγάπη ένα δώρο και της το χαρίζουν μαζί με τις ευχές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου